Не се стремя към промяна на режима в Техеран. Искам да

...
Не се стремя към промяна на режима в Техеран. Искам да
Коментари Харесай

Тръмп: Не искам смяна на режима в Иран

Не се стремя към смяна на режима в Техеран. Искам да видя един мощен Иран. Това съобщи през днешния ден президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, допълвайки, че методът, по който иранците са принудени да живеят, е недопустим, съобщи Ройтерс.

В коридорите на срещата на върха на Г-7 в Биариц Тръмп сподели пред кореспонденти, че не е бил сюрпризиран, че Франция е поканила иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф за диалози през вчерашния ден. Той обаче добави, че не е изискал да се види със Зариф, тъй като е прекомерно рано за такава среща.

Тръмп разкри, че когато френският президент Еманюел Макрон му е споделил за изненадващата аудиенция на Зариф в Биариц, той е отвърнал: " Добре, давайте ", заяви Франс прес. " Бях в течение на всичко, което той правеше и го утвърдих ", съобщи Тръмп.

Същевременно иранският президент Хасан Рохани отбрани изненадващото посещаване на външния министър Зариф в Биариц, съобщи Асошиейтед прес. Рохани съобщи, че самият той би бил подготвен да отиде където й да е, с цел да договаря по какъв начин да се излезе от рецесията, последвала американското евакуиране от договорката за иранската нуклеарна стратегия. " Ако знам, че като отида някъде или се срещна с някого, това ще помогне за развиването на страната ми и ще реши проблемите на народа, аз няма да пропусна тази опция ", съобщи Рохани. " Ние би трябвало да преговаряме, би трябвало да намерим решение и да решим казуса ", добави той и заяви, че по-късно през днешния ден ще има среща на ирански представители, на която ще се разисква визитата на Зариф в Биариц.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР